Cusma lui Guguta

Un dulce marca moldoveneasca fara de care nu trece nici o sarbatoare.

Portii
6
Timp pregatire
720 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 21 clatite:
  • 4 oua
  • 250 ml apa minerala
  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri de zahar vanilinat
  • 400 g faina alba
  • Pentru umplutura:
  • dulceata de caspuni/zmeura
  • crema de ciocolata
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • Pentru decor:
  • frisca
  • ciocolata
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Din ingredientele pentru clatite facem compozitia, dupa care facem 21 de clatite pe care le umplem dupa preferinta cu dulceata sau crema de ciocolata.

Pe un suport rotativ de tort se pun 6 clatite si peste crema (smantana mixata cu zahar pudra), urmand apoi celelalte straturi, 5,4,3,2,1...:).

Se orneaza cu frisca,ciocolata rasa si nuca de cocos, dupa care se lasa la frigider pentru minim 12 ore sa se inmoaie.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura bicolora cu cirese

Aromată, colorată și de sezon, o prăjitură care pe noi ne-a cucerit.

Desert prajitura bicolora cu cirese
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca