Diplomat cu mere este o reteta delicioasa pe care merita sa o incercati. Pentru aceasta versiune de tort diplomat aveti nevoie de scortisoara,praf decopt, ulei, faina, zahar
Se incepe cu pragatirea blatului, mai intai separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul in ploaie, scortisoara, coaja rasa de lamaie, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.
Tapetam o forma cu hartie de copt si turnam compozitia in ea, dam la cuptor aprox. 10-15 min.
Intre timp pregatim merele: le decojim si le taiem cubulete mici, apoi il punem la fiert in sucul de mere, sucul de lamaie si zaharul si lasam pana se inmoaie marul.
Dupa care le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Pregatim crema:batem galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele, apoi punem compozitia rezultata la foc mic pana se ingroasa mestecand continuu. Mixam frisca.
Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, apoi o turnam peste crema amestecata cu frisca si dam 5-10 minute la rece.
Blatul il taiem in 2.
Eu am facut 2 tortulete, unul pentru noi si unul pentru soacra mea cu ocazia zilei de 1 Martie, insa voi puteti face unul singur si o sa va iasa mai inalt.
Turnam crema peste blatul insiropat cu zeama in care au fiert merele, apoi punem un strat de crema, merele si iar un strat de crema.
Ornam cu frisca si jeleuri.
Alte retete recomandate:
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii