Prajitura marmorata cu mere si pere

Prajitura marmorata cu mere si pere este un desert cu pere delicios. Reteta de prajitura marmorata cu pere se face in mai putin de o ora.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • * 4 oua
  • * 12 linguri rase cu faina
  • * 4 linguri rase smantana
  • * 2 linguri ulei
  • * 150 g zahar
  • * 1 pachet praf de copt
  • * 2 linguri cacao
  • Topping:
  • * 3 mere
  • * 1 para
  • * 50 g unt
  • * 100 g zahar
  • Crema:
  • * 1 plic creme ole de vanilie
  • * 250 ml lapte
  • * 100 ml frisca lichida
  • Glazura
  • * 100 g ciocolata
  • * 1 lingura ulei
  • * 4 linguri lapte

Mod de preparare

Merele si perele se curata de coaja, se scoate cotorul si se taie rondele. Se aseaza itr-o tava unsa cu unt,se suprapun perele peste mere.Se presara 100 g zahar si bucatele de unt. Se dau la cuptor pana se caramelizeaza.

Ouale se bat cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea, se adauga smantana si uleiul si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza. 1/3 din aluat se amesteca cu 2 linguri de cacao.

Blatul alb se toarna peste fructele caramelizate si cu ajutorul compozitie maro se marmoreaza prajitura.

Se da la cuptorul preincalzit pana se rumeneste si trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin,apoi se rastoarna pe un platou.

Crema: praful cremei se mixeaza cu laptele si frisca lichida pana obtinem o crema tare. Dupa ce prajitura s-a racit se intinde crema si se da la frigider.

Glazura: ciocolata, laptele si uleiul se incalzesc la microunde formandu-se o glazura delicioasa care se toarana peste crema si se da la frigider.


Prajitura marmorata cu mere si pere se proportioneaza dupa preferinta si se serveste.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de legume cu carne de porc

Au trecut zilele toride de vara si au sosit zilele ploioase si racoroase. Ce merge mai bine decat o tocanita cu carne si...

Tocanita de legume cu carne de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca