Tarta cu floricele din capsuni

Tarta este un desert usor si rapid ce poate fi adaptat cu fructele preferate. Aceasta reteta de tarta este foarte rapida, deoarece are blatul din biscuiti.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 150 g biscuiti
  • 150 g nuca macinata
  • 1 lingura de cacao
  • 2 linguri de zahar praf
  • 100 g margarina
  • Crema:
  • 4 linguri de zahar
  • o smantana
  • 200 ml frisca
  • 200 g branza dulce
  • 400 g capsuni
  • 5 piersici
  • Decor:
  • capsuni
  • o ceasca sirop de menta
  • 1 budinca de vanilie

Mod de preparare

Aluatul de tarta:
Topim margarina la foc mic, o luam de pe foc si o adaugam peste ea biscuitii faramitati si nuca. Amestecam cu zahar si cacao dupa care asezam amestecul într-o forma de tort cu margini detasabile.
Tinem aluatul la frigider 30 minute.
Crema:
Se bate frişca impreuna cu smantana si zaharul, apoi amestecam cu branza dulce.
Taiem fructele si le incorporam in crema de branza.
Asezam compozitia peste blat, orna cu capsuni dupa imaginatie si dam tarta la frigider.
Pregatim o glazura din sirop de menta pe care il punem la foc si peste care adaugam budinca desfacuta in putin sirop. Asezam aceasta glazura peste tarta.


Tarta cu floricele de capsuni se serveste dupa ce s-a racit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca