Tiramisu reţetă originala

Tiramisu reţetă originala Cafeaua se amesteca cu rom si amaretto, se lasa la racit. Galbenusurile se bat spuma cu zahar, zahar vanilat si coaja rrasa de lamaie. Albusurile se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 ml cafea neagra
  • 20 ml rom
  • 20 ml lichior Amaretto
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Coaja rasa de pe o lamaie
  • 250 g crema mascarpone
  • 250 g piscot pentru copii
  • 1 lingurapudra de cacao

Mod de preparare

Cafeaua se amesteca cu rom si amaretto, se lasa la racit.

Galbenusurile se bat spuma cu zahar, zahar vanilat si coaja rrasa de lamaie. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu cmascarpone, apoi se integreaza usor si albusurile. Jumatate din cantitatea de piscot se asaza pe un platou, se acopera cu jumatate din crema, urmeaza un alt rand de piscot si restul de crema se niveleaza pe suprafata prajiturii.


Se presara cu pudra de cacao cernuta prin strecuratoare. Se lasa cel putin doua ore la frigider.

Alte torturi recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca