Tiramisu reţetă cu blat

Tiramisu reţetă cu blat Blatul il facem ca pe pandispan, batem albusurile apoi incorporam zaharul, apa, galbenusurile, uleiul, faina. Coacem la foc potrivit . Crema: Batem

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 8 lg de faina
  • 2 lg. ulei
  • 2 lg.apa
  • Crema
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml frisca
  • 1 iaurt mic
  • esenta de vanilie
  • cafea pt insiropat

Mod de preparare

Blatul il facem ca pe pandispan, batem albusurile apoi incorporam zaharul, apa, galbenusurile, uleiul, faina. Coacem la foc potrivit .

Crema:

Batem frisca, incorporam crema de branza, iaurtul si aromam cu rom.

Taiem 3 discuri pe care le insiropam cu cafea cu rom.

Pe primul disc punem crema, asezam al 2-lea disc punem iar crema, asezam si al 3-lea disc apoi punem un strat subtire pe tot tortul si ornam cu pasta marshmallow.

Reteta pentru pasta:

150 gr. bomboane marshmallow,

3 lg apa

zahar pudra cat cuprinde mai bine de 500 gr.

Bomboanele se pun intr-un castron cu apa si se dau la microunde 30 de secunde, cat sa se inmaie.

Apoi se adauga zahar si se framanta pana devine ca o coca.

Se pune intr-o punga si se tine peste noapte la frigider.




Alte retete de prajituri recomandate

 

Prajitura cu prune

Ciocolata de casa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...