Tiramisu reţetă cu fructe

Tiramisu reteta originala este, fara indoiala, un desert deja clasic, dar un desert care poate fi mereu reinventat cu fructe de sezon, cum ar fi ciresele. Aromele de cirese si cafea se imbina perfect in aceasta reteta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g branza
  • 200g zahar praf
  • 1 pahar smantana ½
  • lichior de cafea
  • 30 bucati de piscot de sampanie
  • 1 sticluta de cirese cristalizate
  • 2 dl gem de visine

Mod de preparare

Tiramisu reţetă cu fructe

Se freaca branza, zaharul praf si smantana pana devine o masa spumoasa. Se rup piscoturile si apoi de stropesc cu lichiorul de cafea. Ciresele cristalizate se amesteca cu gemul de visine.

Intr-o cupa se pune branza, deasupra ciresele, iar deasupra piscotul, apoi iarasi branza, piscot si ciresele. Deasupra se pune numai putina branza. Se introduce la frigider timp de 2-3 ore. Deasupra se poate presara cu ciocolata razuita si frunze de menta.


Tiramisu cu cirese se serveste de la frigider alaturi de o cana cu ceai sau o delicioasa socata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca