Tiramisu reţetă cu frisca

Pentru un Tiramisu reţetă cu frisca aveti nevoie de piscoturi, mascarpone, frisca, zahar, ciocolata, cafea, iar daca aveti acasa ceva fructe, puteti sa le folositi si pe acelea.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 375 ml frisca lichida
  • 250 gr mascarpone
  • 36-40 piscoturi
  • 3 linguri zahar pudra
  • 75 gr ciocolata cu lapte
  • 250-300 ml cafea la ibric

Mod de preparare

Pentru un Tiramisu reţetă cu frisca aveti nevoie de piscoturi, mascarpone, frisca, zahar, ciocolata, cafea, iar daca aveti acasa ceva fructe, puteti sa le folositi si pe acelea. Ciocolata o topiti pe baie de aburi.

Frisca lichida se bate pana isi mentine forma.

Mascarpone l-am frecat bine cu zaharul pudra si apoi l-am amestecat cu frisca batuta tare. Am impartit compozitia in doua parti adaugand in una din ele ciocolata topita.

Intr-o tava rotunda cu inel, am pus un star de piscoturi inmuiate putin in cafea. Apoi am pus pe laturi cite o jumatate de piscot, fara sa fie inmuaite in cafea, doar asa cum sunt ele, direct din pachet. Am pus apoi un strat de crema alba, apoi iaras un stat de piscoturi inmuiate in cafea si la urma stratul de crema cu ciocolata. Am dat totul la frigider pentru citeva ore, cam asa cit va lasa inima :P.

Acestui tiramisu de vara i-am adaugat niste zmeura deasupra, rece-rece, dulce-acrisoara, direct asa peste crema de ciocolata. O nebunie de arome, gusturi si numai bun pentru zilele insorite, caniculare chiar. Asa ca m-am mai destins putin cu acest mic tiramisu facut si montat asa...ad-hoc.

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Peste sub plapuma

  Pestele preparat astfel acompaniat de sosul delicios si cu lipia crocanta ...un rasfat de zile mari. Va indemn sa...

Peste sub plapuma
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca