Tort Amandina

Tort Amandina este o reteta de tort cu ciocolata deosebita. Pentru a face aceasta reteta de tort aveti nevoie de faina, zahar, oua, ciocolata si cacao.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru blat
  • * 6 oua
  • * 200 gr zahar
  • * 30 ml apa
  • * 30 ml ulei
  • * 20 gr cacao
  • * 8 linguri faina
  • * pt sirop:
  • * 400 ml apa
  • * 200 gr zahar
  • * 2 plicuri capucino de ciocolata
  • Pentru crema:
  • * 3 galbenusuri
  • * 150 gr zahar pudra
  • * 1 pachet unt
  • * 3 linguri cacao
  • Pentru glazura:
  • * 2 ciocolate amarui
  • * 100 ml frisca lichida
  • * pentru ornat:
  • * capsuni
  • * grilaje de ciocolata

Mod de preparare

Tort Amandina este o reteta de tort cu ciocolata deosebita. Pentru a face aceasta reteta de tort batem albusurile spuma cu sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, apa si galbenusurile frecate cu ulei, adaugam apoi faina, cacaoa si praful de copt. Rezultatul trebuie sa fie o masa mai subtirecare se pune apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau ulei. Se da 20 de minute la cuptorul incins.

Cand s-a racit se taie in doua si se insiropeaza cu siropul obtinut din apa, zahar si plicurile de capucino. Crema cu care se ung apoi blaturile se face din untul batut spuma amestecat cu galbenusurile, zahar, esenta de rom si cacao.
Ultima se face glazura. Ciocolata rupta bucatele se amesteca, la foc mic, cu frisca, iar cand s-a ingrosat putin se lasa sa se racoreasca. Dupa cetva minute se toarna glazura peste tortul Amandina.


Tortul amandina se orneaza cu capsune si bucati de ciocolata. Se serveste impreuna cu o cafea sau un coniac.
Alte retete de tort recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Varza a la Cluj pregatita la slow cooker Crock-Pot

Mi-am dat seama că, deşi îmi place foarte mult mâncarea aceasta, nu am pregatit-o până acum. De data...

Varza a la Cluj pregatita la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca