Tort caramel de ciocolata

Pentru blat, se topesc untul, zaharul si ciocolata pe foc in bain marie. Dupa ce s-au topit, se amesteca pana ce compozitia se raceste. Se adauga gal

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 3 batoane ciocolata
  • 8 oua
  • 50 gr faina
  • Ingrediente glazura:
  • 180 gr zahar
  • 2-3 linguri lapte sau apa
  • 80 gr ciocolata
  • unt cat o nuca

Mod de preparare

Pentru blat, se topesc untul, zaharul si ciocolata pe foc in bain marie. Dupa ce s-au topit, se amesteca pana ce compozitia se raceste.

Se adauga galbenusurile pe rand, faina si la urma albusurile spuma.

Se imbraca forma de tort cu hartie, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit.

Cand este gata se lasa pana a doua zi. Acest blat, la coacere, poate crapa, de aceea trebuie manipulat bine cuptorul.

Pentru glazura, se topeste zaharul in lapte fierbinte cu apa. Se fierbe la foc domol pana ce se leaga. Se amesteca mereu ca sa nu se prinda de fund. Se adauga ciocolata rasa.

Dupa ce s-a amestecat si s-a legat, se adauga untul putin incalzit, ca sa dea luciu glazurii.
Va recomandam si alte retete de prajituri:

Prajitura cu capsuni

Tiramisu cu capsuni

Rulada cu capsuni

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca