Tort cu alune

Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul, alunele si migdalele(sau nucile). Compozitia se imparte in doua si se coc doua blaturi in forma de tor

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 80 grame alune prajite si pisate
  • 80 gr. migdale sau nuci prajite si pisate
  • 5 albusuri
  • 210 gr. zahar pudra
  • unt. CREMA: 200g unt
  • 140 gr. zahar pudra
  • 160 gr. alune prajite
  • 2 batoane ciocolata rasa sau 2 linguri de cacao
  • 2 linguri smintina

Mod de preparare

Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul, alunele si migdalele(sau nucile). Compozitia se imparte in doua si se coc doua blaturi in forma de tort capitonata cu hirtie unsa cu unt. Cind blaturile sint reci se ung cu urmatoarea crema. Se freaca untul cu zaharul pudra, alunele prajite si pisate fin, ciocolata rasa si smintina. Se ung blaturile cu crema, se asaza unul peste altul, se garniseste cu aceeasi crema, cu citeva alune intregi si cu citeva migdale sau nuci taiate.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...