Reteta de tort cu aroma de cafea este potrivita pentru orice moment aniversar sau sarbatori, dar si pentru iubitorii de cafea. Reteta se poate adapta si pentru o prajitura simpla cu cafea.
Tortul cu aroma de cafea este o reteta usoara, ce poate fi adaptata si pentru o prajitura simpla cu cafea.
Untul se freaca spuma cu zaharul, se adauga ouale, unul cate unul, un praf de sare si, la sfarsit se pun nuca macinata si faina cernuta, precum si cacao. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coace la 140-150 grade timp de 20-30 minute.
In acest timp se prepara siropul de cafea, din zahar, cafea, apa si coaja de lamaie. Se fierb pana ce ajunge la jumatate, apoi se lasa la rece.
Pentru crema se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se amesteca cu branza mascarpone, cu frisca batuta si, la final, se adauga esenta de cafea si cafeaua instant. Se lasa cateva minute la rece.
Dupa ce s-a facut blatul, se scoate din cuptor, se raceste, se taie in trei, se insiropeaza si se imbraca in crema.
Pe lateral se orneaza cu frisca, iar deasupra se pune ciocolata topita si flori decorative.
Tortul cu aroma de cafea se pastreaza la rece cam 30 de minute inainte de servire
Mai jos am sa va prezint chiftele de peste ce sunt mancate rapid si cu mare pofta. Reteta de fata este una simpla,...
Chiftele de pesteOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj