Tortul cu banane este un desert delicios pentru care aveti nevoie de 1 blat de tort, 5 banane, 1 plic gelatina.
Pentru tortul cu banane, blatul se inveleste cu un inel de tort sau cu un brau de carton, apoi stropim blatul cu putin lichior de banane sau coniac, dupa care il acoperim cu jumatati de banana. Peste banane, punem vinul amestecat cu sucul de mere, zaharul si plicul de gelatina si lasam sa se intareasca. inmuiem gelatina in putina apa, apoi batem 400 ml de frisca cu doua linguri de zahar, apoi adaugam trei foi de gelatina dizolvate. Batem bine frisca si turnam peste tort, se topeste ciocolata in 125 ml de frisca si adaugam restul de gelatina topita. Turnam ciocolata peste tort si punem la rece timp de trei ore. Indepartam inelul din jurul tortului, batem 125 ml de frisca si adaugam intaritorul.
Facem cateva floricele pe tortul cu banane cu aparatul de spritat si asezam betisoare de napolitana.
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti