Tort cu caise si budinca

Pentru blat: se amesteca toate cu ajutorul robotului de bucatarie si compozitia rezultata se pune in forma de tort pregatita cu hartie de copt. Se coa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLAT: 2 oua
  • 100 gr. zahar
  • 100 gr. faina + jumatate de plic praf de copt
  • Crema: 750 ml lapte
  • 2 pachete budinca de vanilie
  • 100 gr. zahar
  • 2 oua
  • un compot caise
  • frisca pentru decor

Mod de preparare

Pentru blat: se amesteca toate cu ajutorul robotului de bucatarie si compozitia rezultata se pune in forma de tort pregatita cu hartie de copt. Se coace 20-25 min la 180 grade. Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema: 650 ml lapte se pune la fiert, 2 pachete budinca de vanilie, 100 gr. zahar, 2 galbenuse, 100 gr. lapte se amesteca si se toarna peste lapte. Se fierbe crema pina se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca imediat cu cele 2 albuse ramase batute spuma tare. Blatul de tort se insiropeaza putin din sucul unui compot de caise. In jurul lui se pune inelul de la forma de tort. Pe blat se pun felii de caise una langa alta, apoi se toarna crema fierbinte. Se lasa sa se raceasca in forma apoi se scoate inelul si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de varza cu fasole

Supa de varza cu fasole
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca