Tort cu capsune si iaurt

Tort cu capsune si iaurt este un tort deosebit de gustos. Pentru aceasta reteta de tort cu capsuni aveti nevoie de iaurt de capsune, crema de vanilie, frisca, zahar, oua, faina si capsune.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • * 3 oua
  • * 6 linguri de zahar
  • * 200 ml lapte
  • * 200 g faina
  • * 2 linguri ulei
  • * 1 praf de copt
  • * esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • * 250 ml iaurt de capsuni
  • * un plic crema de vanilie
  • * 250 ml lapte
  • * 4 linguri de zahar
  • * capsuni
  • * 1 plic gelatina
  • Pentru ornat:
  • * 1 plic tort jele rosu
  • * capsuni
  • * frisca
  • * menta proaspata

Mod de preparare

Tort cu capsune si iaurt este un tort deosebit de gustos. Pentru aceasta reteta de tort cu capsuni se pregateste mai intai blatul. Pentru asta separati oauale, iar albusurile bateti-le spuma. Cand si-au dublat volumul se adauga zaharulsi galbenusurile. Dupa ce se omegenizeaza putin se adauga treptat si uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt.

Masa formata se pune intr-o forma de tort unsa cu ulei si captusita cu faina. Se da la cuptorul incins o jumatate de ora, dupa cer se lasa sa se raceasca.

Cand s-a racit se taie in doua. In tot acest timp ne ocupam de crema.
Laptele se amesteca cu pudra pentru crema su zaharul, la care se adauga iaurtul de fructe. Se amesteca bine si se adauga apoi si gelatina.

Forma de tort se tapeteaza cu o folie alimentara, se pune primul blat,se insiropeaza si se unge apoi cu crema. Puneti apoi si al doilea blat, iar crema si se da la rece.

Jeleul se pregateste conform indicatiilor de pe ambalaj.


Se orneaza cu frisca si fructe.Se serveste dupa ce a stat la rece.
Alte retete de torturi recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

Desert tarta cu mousse de pere caramelizate
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca