Tort cu capsuni

Crema pentru tortul cu capsuni se face din 1 kg branza de vaci, 150 g zahar, sucul si coaja de la o lamaie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 80 g unt topit
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 1 plic vanilie
  • 60 g faina
  • 60 g amidon si
  • 50 g mac macinat.
  • Crema:
  • 800 g capsuni
  • 1 kg branza de vaci
  • 150 g zahar
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 6 foi de gelatina
  • 250 ml frisca
  • 1 pachet praf gelatina alba
  • 250 ml suc de visine si
  • 150 g martipan

Mod de preparare

Pentru tortul cu capsuni se face aluatul, se coace in forma rotunda si, cand este rece, se taie in doua straturi. Pentru crema se amesteca branza de vaci cu zahar, sucul de lamaie si gelatina inmuiata, apoi se amesteca cu frisca batuta. Pe prima foaie, se aseaza un strat de capsuni si doua treimi din branza. Se pune a doua foaie, dupa care crema si fructele. Gelatina se amesteca cu zahar si suc, apoi se toarna peste fructe. Martipanul se amesteca cu zaharul pudra si se intind fasii late cu care se inconjoara blatul.


Tortul cu capsuni se serveste cu martipan.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale

Pot sa va spun despre acest tort asa: crema amaruie de ciocolata, gem de caise dulce-acrisor, fulgi de migdale, din belsug si...

Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii