Tort cu capsuni simplu si bun

Pentru obtinerea aluatului se amesteca toate ingredientele Aluatul obtinut se inveleste in folie si se da la frigider. Intre timp se face umplutura:

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g. faina
  • 100 g. unt
  • 100 g. zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 virf de cutit de sare
  • Umplutura:
  • 3/4 l lapte
  • 6 linguri de zahar
  • 3 plicuri de praf de budinca de vanilie
  • 800 g. smintina
  • Deasupra:
  • capsuni aprox. 800 g
  • 2 plicuri de gelatina sau jeleu

Mod de preparare

Pentru obtinerea aluatului se amesteca toate ingredientele

Aluatul obtinut se inveleste in folie si se da la frigider.

Intre timp se face umplutura:

Se fierbe 3/4 l lapte cu 6 linguri de zahar si 3 prafuri de budinca de vanilie.

Va iesi o budinca foarte groasa care dupa ce se raceste se amesteca cu 800 g. smintina.

Se scoate aluatul din frigider si se intinde in tava pe fund dar si pe margini (tava sa fie cu marginile detasabile).

Peste foaia de aluat se adauga umplutura si se da la cuptor pt. aprox. 1:30 h., dar depinde de aragaz.

Dupa ce s-a racit se pun capsunile peste tort.

Se face un jeleu sau gelatina, neaparat rosie, care se pune peste capsuni.

Se lasa lafrigider sa se intareasca bine jeleul, apoi se scot marginile tavii.
Pofta buna!

Reteta Tort cu capsuni simplu si bun a fost propusa de Eta pe forum culinar.ro

Alte retete cu capsuni gasiti aici:

Prajitura cu crema de iaurt de capsuni,

Placinta de capsuni,

Tort de ciocolata

cu crema de capsuni

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel

Big yuum, atat va spun!

Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca