Tort cu ciocolata si cirese

Pentru aniversarea tatei, am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de unt, imbracat in ciocolata, frisca si ornat cu cirese.

Portii
15
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 4 linguri zahar;
  • 4 linguri zahar;
  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua;
  • 1 lingura zahar pudra vanilat;
  • 3 linguri faina;
  • 7 linguri nuca;
  • un plic praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru crema de unt:
  • un pachet unt;
  • Jumatate de pastaie de vanilie;
  • 2 linguri cacao;
  • 1 jumatate de lingurita cafea macinata;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 lingurita esenta de rom;
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • cirese dupa gust;
  • 200 ml frisca lichida;
  • 150 g ciocolata cu lapte;
  • Fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul si galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam usor cu o spatula, ca sa ramana aerata. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30-35 de minute. Cand este gata, se lasa la racit.

Siropul: Se prepara siropul din apa cu zahar, iar dupa ce se ia focul, se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.

Pentru crema: se amesteca la robot sau cu mixerul untul pana se deschide la culoare, apoi se adauga zaharul, semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, cacaoa si cafeaua.

Decorul: Se taie tortul si se insiropeaza. Frisca lichida se bate cu mixerul pana devine matasoasa si suficient de consistenta pentru ornat. Se umple tortul cu crema de unt, se adauga si un strat subtire de frisca. Se imbraca tortul in ciocolata topita la chocolate fondue sau pe baie de abur. Am fost multumita de ciocolata, glazura s-a intarit destul de repede, asa ca nu l-am mai dat la frigider sa se intareasca si am ornat imediat cu frisca. Se adauga si ciresele si se rade ciocolata. Se da la frigider pana la servire.

Portii: 15

Timp: 2h 40 min

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/tort-cu-ciocolata-si-cirese.html

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide