Iubitorii de ciocolata cu siguranta vor adora acest tort. Este un tort delicios, cu crema, blaturi insiropate, cam tot ce iti doresti de la un tort de ciocolata ce poate fi pregatit pentru orice ocazie festiva.
Blatul
1. Separam albusurile de galbenus. batem spuma albusurile cu 1/2 cana zahar.
2. Intr-un bol mai mare amestecam 1 cana zahar cu faina, sarea, bicarbonatul si cacao.
3. Adaugam apoi uleiul, laptele batut si cele 2 galbenusuri. mixam.
4. Adaugam apoi albusurile batute spuma si amestecam incet.
5. Turnam aluatul in 3 tavi si dam la cuptor (incalzit la 175C/350F) aproximativ 30 minute.
Crema
1. Amestecam zaharul cu cacao.
2. Adaugam smantana si vanilia.
3. Mixam pana frisca-i bat.
Cand blaturile s-au racit incepem formarea tortului : blat - frisca- blat - frisca- blat. Glazura In fiecare bol adaugam ciocolata si dam la microunde pentru 1 minut. Dupa aproximativ 5 minute turnam glazura peste tort lasand sa curga in cascada pe marginile tortului. Se da apoi la rece. Se taie cu cutitul cald.
Pofta buna! Reteta Tort cu ciocolata/ Triple chocolate cake a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro
Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-PotGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa