Tort cu ciocolata/ Triple chocolate cake

Iubitorii de ciocolata cu siguranta vor adora acest tort. Este un tort delicios, cu crema, blaturi insiropate, cam tot ce iti doresti de la un tort de ciocolata ce poate fi pregatit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana zahar
  • 1 1/4 cana faina
  • 1/2 cana cacao
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana lapte batut sau 1 cana lapte + 1 lingura otet
  • 3/4 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare.
  • Crema: 2/3 cana zahar
  • 1/3 cana cacao
  • 1 1/2 cana frisca lichida
  • Galzura: 1 cana ciocolata neagra
  • 1 cana ciocolata alba
  • 1/4 cana + 1/4 cana smantana lichida
  • 1 1/2 lingura extract vanilie.

Mod de preparare

Blatul

1. Separam albusurile de galbenus. batem spuma albusurile cu 1/2 cana zahar.

2. Intr-un bol mai mare amestecam 1 cana zahar cu faina, sarea, bicarbonatul si cacao.

3. Adaugam apoi uleiul, laptele batut si cele 2 galbenusuri. mixam.

4. Adaugam apoi albusurile batute spuma si amestecam incet.

5. Turnam aluatul in 3 tavi si dam la cuptor (incalzit la 175C/350F) aproximativ 30 minute.

Crema

1. Amestecam zaharul cu cacao.

2. Adaugam smantana si vanilia.

3. Mixam pana frisca-i bat.

Cand blaturile s-au racit incepem formarea tortului : blat - frisca- blat - frisca- blat. Glazura In fiecare bol adaugam ciocolata si dam la microunde pentru 1 minut. Dupa aproximativ 5 minute turnam glazura peste tort lasand sa curga in cascada pe marginile tortului. Se da apoi la rece. Se taie cu cutitul cald.


Pofta buna! Reteta Tort cu ciocolata/ Triple chocolate cake a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc

Kokoretsi- este un preparat specific grecesc. Se gateste mai cu seama de Paste din maruntaie de miel. A fost o mare...

Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca