Tort cu ciocolata/ Triple chocolate cake

Iubitorii de ciocolata cu siguranta vor adora acest tort. Este un tort delicios, cu crema, blaturi insiropate, cam tot ce iti doresti de la un tort de ciocolata ce poate fi pregatit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana zahar
  • 1 1/4 cana faina
  • 1/2 cana cacao
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana lapte batut sau 1 cana lapte + 1 lingura otet
  • 3/4 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare.
  • Crema: 2/3 cana zahar
  • 1/3 cana cacao
  • 1 1/2 cana frisca lichida
  • Galzura: 1 cana ciocolata neagra
  • 1 cana ciocolata alba
  • 1/4 cana + 1/4 cana smantana lichida
  • 1 1/2 lingura extract vanilie.

Mod de preparare

Blatul

1. Separam albusurile de galbenus. batem spuma albusurile cu 1/2 cana zahar.

2. Intr-un bol mai mare amestecam 1 cana zahar cu faina, sarea, bicarbonatul si cacao.

3. Adaugam apoi uleiul, laptele batut si cele 2 galbenusuri. mixam.

4. Adaugam apoi albusurile batute spuma si amestecam incet.

5. Turnam aluatul in 3 tavi si dam la cuptor (incalzit la 175C/350F) aproximativ 30 minute.

Crema

1. Amestecam zaharul cu cacao.

2. Adaugam smantana si vanilia.

3. Mixam pana frisca-i bat.

Cand blaturile s-au racit incepem formarea tortului : blat - frisca- blat - frisca- blat. Glazura In fiecare bol adaugam ciocolata si dam la microunde pentru 1 minut. Dupa aproximativ 5 minute turnam glazura peste tort lasand sa curga in cascada pe marginile tortului. Se da apoi la rece. Se taie cu cutitul cald.


Pofta buna! Reteta Tort cu ciocolata/ Triple chocolate cake a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...