Tort cu crema de branza si iaurt

Aceasta reteta de tort cu crema de branza si iaurt se prepara foarte usor. Este un tort festiv sau pur si simplu un tort usor de vara potrivit pentru orice ocazie. Se pot folosi orice fel de fructe de sezon, eu am ales zmeura.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blatul de tort:
  • 5 oua
  • 4 linguri apa
  • 200 g zahar
  • 2 pachete zahar vanilat
  • un pliculet praf de copt
  • 200 g faina
  • Pentru crema de branza si iaurt:
  • zmeura
  • 500 g iaurt simplu
  • 250 g branza de vaca
  • 250 g zahar pudra
  • 150 g cocos
  • 400 ml frisca batuta
  • 3 pachete zahar vanilat
  • 3 plicuri gelatina dizolvata in 200 ml apa

Mod de preparare

Tortul cu crema de branza si iaurt este un fel de tort usor si proaspat, potrivit pentru vara. Puteti sa il preparati cu fructele preferate, eu am ales zmeura.

Pentru blatul de tort se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, se amesteca restul de ingrediente, dupa care se incorporeaza albusurile amestecand usor de sus in jos.

Pentru crema de iaurt si branza: se marunteste branza bine cu un blender, se mixeaza apoi impreuna cu iaurtul si restul de ingrediente, pana cand se topeste zaharul si sunt omogenizate toate. Se incorporeaza si fructele usor, ca sa nu se zdrobeasca.

Se taie blatul in 2, prima jumatate se aseaza pe un platou, se adauga si se niveleaza frumos crema de branza, se adauga al doilea blat si se da la frigider peste noapte.

A doua zi tortul sau prajitura se orneaza cu frisca proaspata si fructe.


Tortul cu crema de iaurt si branza se tine la frigider pana in momentul servirii.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de paste cu somon si rosii

Reteta de paste cu somon si rosii a fost rezultatul inspiratiei de moment cu ce am avut prin frigider. Pastele au iesit...

Reteta de paste cu somon si rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca