Se bat ouale intregi cu zaharul si cu laptele, folosind un tel, pana cand amestecul devine omogen. Peste amestec se adauga praful de copt stins cu o l
Se bat ouale intregi cu zaharul si cu laptele, folosind un tel, pana cand amestecul devine omogen. Peste amestec se adauga praful de copt stins cu o lingura de otet, putina sare, faina cernuta in ploaie, amestecand mereu. Se framanta din amestec un aluat potrivit care se imparte in trei parti egale. Fiecare foaie, intinsa in grosime de 1 cm, se coace pe fundul unei tavi si se lasa sa se raceasca doua ore. Se face crema de ciocolata cu lapte praf, se raceste si se foloseste ungand foile una dupa alta si asezandu-le suprapuse. Tortul se tine la rece si se taie dupa ce s-a inmuiat blatul. Restul de crema se foloseste ca sa se imbrace tortul. Se taie abia a doua zi.
Alte retete de dulciuri:
Orez cu mere
Tort de mere coapte
Prajitura cu mere si bezea
Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase