Tort cu crema de cafea si albus

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga apoi nucile prajite, coaja de lamaie rasa si bicarbonatul. Se unge apoi o forma de tort cu unt, se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 9 albusuri
  • 300 gr zahar
  • 300 gr nuca
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  • Pentru crema:
  • 9 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • 1 polonic lapte
  • 250 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri esenta de cafea neagra

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga apoi nucile prajite, coaja de lamaie rasa si bicarbonatul. Se unge apoi o forma de tort cu unt, se toarna compozitia in ea si se pune la copt. Se taie apoi in doua pe orizontala si se pune crema. Blatul se insiropeaza cu esenta de cafea si se prepara crema. Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga laptele si se lasa pe foc pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si se adauga apoi 3 linguri cu esenta concentrata de cafea. Se freaca untul bine si se amesteca incet cu crema. Se umplu blaturile cu crema.


Se serveste tortul dupa ce a fost tinut la rece cateva ore.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers

Tiramisu

Turta dulce

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...