Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga apoi nucile prajite, coaja de lamaie rasa si bicarbonatul. Se unge apoi o forma de tort cu unt, se
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga apoi nucile prajite, coaja de lamaie rasa si bicarbonatul. Se unge apoi o forma de tort cu unt, se toarna compozitia in ea si se pune la copt. Se taie apoi in doua pe orizontala si se pune crema. Blatul se insiropeaza cu esenta de cafea si se prepara crema. Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga laptele si se lasa pe foc pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si se adauga apoi 3 linguri cu esenta concentrata de cafea. Se freaca untul bine si se amesteca incet cu crema. Se umplu blaturile cu crema.
Se serveste tortul dupa ce a fost tinut la rece cateva ore.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura snikers
Tiramisu
Turta dulce
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti