Tort cu crema de capsuni

Preparam blatul: Batem spuma albusurile, dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile, faina, cacao si la sfarsit uleiu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de :
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • Pentru crema
  • 500 ml frisca
  • 400 gr capsuni
  • 1 plic de gelatina
  • Sirop
  • 200 gr zahar
  • 300 ml apa

Mod de preparare

Preparam blatul:

Batem spuma albusurile, dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile, faina, cacao si la sfarsit uleiul. Coacem la foc mediu.

Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine).

Crema:

Mixam capsunile, mixam si frisca, apoi incorporam capsunile mixate. Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa, apoi o dam la microunde 2 secunde. Incorporam si gelatina si crema o punem la rece cam 30 de minute.

Siropul:

Clocotim 2 minute apa cu zaharul, dupa care insiropam discurile blatului.(L-am taiat in 3)

Asamblam si ornam dupa preferinte !


Alte torturi recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii