Tort cu crema de ciocolata

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare, ca pentru bezea, apoi adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare. Punem prafu

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 9 oua
  • 2 cani zahar
  • 2
  • 5 cani faina
  • 50 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 plic zahar vanilat
  • Pentru mousse-ul de ciocolata alba:
  • 200 ciocolata alba de menaj
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 gelatina inmuiata in apa rece
  • 2 zahar vanilat
  • Crema ganache de ciocolata
  • 400 ml smantana lichida
  • 400 gr ciocolata menaj neagra
  • esenta rom
  • 1 pachet margarina
  • 200 gr zahar pudra

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare, ca pentru bezea, apoi adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare. Punem praful de sare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, ca la maioneza si le adaugam peste albusuri. Faina o amestecam cu praful de copt si o mai cernem odata si o punem peste compozitia de oua dar amestecam usor pina la omogenizarea completa apoi tapetam cu hirtie de copt o forma de tort si o ungem cu margarina si tapetata cu faina, punem compozitia si o dam la cuptor pana se coace si incercam cu scobitoarea. Daca o infigem in balat si scoatem trebuie sa ramana curata. Dupa ce s-a racit, se taie blaturile, se insiropeaza, se adauga cremele alternativ si dupa fiecare blat se unge cu gem ca sa se poata intinde si lipi foaia de fondant.

Mousse de ciocolata:

Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca. Cand s-a racorit punem gelatina putin hidratata si omogenizam. Restul de frisca o batem bine si adaugam peste ciocolata.

Crema ganache:

Frisca lichida se pune pe foc la baimarin cu ciocolata sa se topeasca, dar sa nu clocoteasca se da la rece si apoi se mixeaza. Separat se mixeaza margarina cu zaharul pudra si se incorporeaza frisca cu ciocolata.


Se servesc felii de aproximativ 100 g/pers.

Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta invartita cu mere si nuci

Nu mai e nici un secret ca eu sunt indragostita iremediabil de toate deserturile care contin fruncte, dar aici ma refer la...

Placinta invartita cu mere si nuci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii