Tort cu doua creme de ciocolata

Albusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Dupa aceea adaugam galbenusurile. Faina, b

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 9 oua
  • 225 g zahar
  • 1 plic si jumatate budinca de cicolata
  • 30 g cacao
  • 150 g faina
  • 1 lingurita jumate praf de copt
  • Pentru spuma de ciocolata:
  • 300 ml. frisca lichida
  • 300 gr. ciocolata cu lapte sau amaruie
  • Ciocolata se rupe bucati
  • se adauga frisca lichida si se pun pe baie de aburi pina se topeste ciocolata.Se lasa la racit
  • iar dupa ce s-a racit se bate bine cu mixerul
  • Pentru crema de ciocolata alba:
  • 300 gr. ciocolata alba
  • 100 gr. unt nesarat
  • 9 linguri de frisca lichida
  • Se pune ciocolata si frisca pe baie de aburi sa se topeasca
  • iar dupa aceea se lasa la racit.Untul se bate spuma si se pune ciocolata racita si se bate in continuare cu mixerul.Rezulta o crema fina de ciocolata
  • Pentru sirop:
  • 400 ml. apa
  • 200 gr. zahar
  • 2-3 plicuri capucino de ciocolata
  • rom
  • Zaharul se face caramel
  • se pune apa si se lasa la fiert pina se topeste zaharul.Se ia de pe foc si se pune plicurile de capucino si rom dupa gust
  • Glazura:
  • 200 gr. ciocolata
  • 200 ml. frisca
  • Se topesc pe baie de aburi iar cand s-a racit se pune peste tort

Mod de preparare

Albusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Dupa aceea adaugam galbenusurile. Faina, budinca, cacaua si praful de copt se amesteca toate la un loc, se adauga peste albusurile batute spuma si se amesteca de jos in sus pana la omogenizare. Din compozitia rezultata am copt doua blaturi intr-o forma cu diametrul de 28 cm. Dupa racire am taiat blaturile in doua pe orizontala si am obtinut 4 foi.

Asamblarea: Se insiropeaza blatul, se pune jumatate din crema de ciocolata alba, blat insiropat, spuma de ciocolata, blat insiropat, cealalta jumatate de crema de ciocolata alba, blat insiropat, glazura.


Se orneaza dupa preferinta. Alte retete prajituri recomandate

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu crema caramel

Cred ca stiti cum este cand vrei ceva dulce si buuun. Asa ca astazi am cam stat in bucatarie si am prajiturit. Sunt multumita...

Prajitura cu crema caramel
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii