Tort cu doua feluri de inghetata

Aceasta reteta de tort de inghetata este o varianta la clasica inghetata. Puteti sa preparati acest tort cu inghetatele dumneavoastra preferate, noi va oferim varianta cu inghetata de cacao si inghetata cu prajiturele.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1lg cacao
  • 1 praf de copt.
  • 125g inghetata de cacao
  • 125g inghetata pralinata

Mod de preparare

Pentru blat se bat ouale cu zaharul si un zahar vanilat, se adauga faina, cacao si praful de copt. Se unge cu unt o forma de tarta si se coace aluatul 25 min. Se lasa sa se racesca foarte bine.

Se prepara inghetata de ciocolata dupa indicatiile din reteta. Dupa ce e gata, o asezam uniform peste blat si dam la congelator pentru o ora, pana face o crusta deasupra.

Preparam apoi inghetata de alune cu bucati de ciocolata, se aseaza peste stratul de inghetata de ciocolata si se da la congelator pentru inca 3 ore.


Tortul cu doua feluri de inghetata poate fi preparat cu aromele dumneavoastra preferate de inghetata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salau

  Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...

Ciorba de salau
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca