Tort cu fructe caramelizate

BLATUL: Cuptorul se incalzeste la 180 grade Toate ingredientele se amesteca pina devine omogene. O forma pt.torturi cu dimensiunea de 26 cm. se tapete

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat fraged: 50g zahar
  • 100g unt (margarina) rece
  • 150g faina
  • sare
  • aroma de vanilie si lamaie
  • marmelada sau gem si un blat simplu
  • Umplutura cremoasa:185 g lapte
  • 185 g frisca lichida-smantana pt frisca
  • 3 oua mari sau 4 mici
  • 20g praf budinca cu gust de vanilie
  • 80g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • aroma de lamaie
  • Fructe caramelizate:1 kg pere-reteta originala
  • sau mere
  • etc
  • zeama lamaie
  • 2-3 linguri cu zahar
  • 1 lingura cu unt (margarina)
  • 1 pachet glazura transparenta pt torturi-fructe

Mod de preparare

BLATUL:

Cuptorul se incalzeste la 180 grade

Toate ingredientele se amesteca pina devine omogene.

O forma pt.torturi cu dimensiunea de 26 cm. se tapeteaza cu hartie de copt, se intinde aluatul formand si o margine inalta cca. 1 cm,

Se da la cuptor pt cca 10-15 minute, sa arate auriu deschis

Dupa ce sa racit primul blat, se unge cu marmelada preferata…

Deasupra se pune blatul pt. torturi-cumparat-sau cel facut

CREMA:

Toate ingredientele se pun intrun vas la baie de abur.Se amesteca cu un tel pina devine cremos, apa in vas nu are voie sa fiarba. uptorul se incalzeste la 160 grade

Crema facuta mai inainte se toarna peste blatul tip biscuit si se da la cuptor pt. un timp de cca 40 minute. Se face proba cu cutitul,daca mai este lichid se mai lasa citeva minute

Fructele se spala, se cojesc si se taie in cubulete sau formele dorite

Se pun intrun vas cu atata apa numai cat le cuprinde si se lasa la fiert 2-3 clocote…

Se scot din apa si se pun la scurs, apa nu se arunca avem nevoie de ea. Intro tigaie,vas mai lat se pun cele 2-3 liguri cu zahar la caramelizat. Nu se amesteca pina nu devine lichid, se adauga untul si se amesteca.

Se stinge cu grija cu apa rezultata mai inainte (nu toata) de la compot, se ia de pe foc si se adauga fructele la marinat.

Dupa ce s-a racit tortul, se asaza fructele deasupra si se pregateste glazura pt. fructe-vezi cum scrie pe pachet.

Se asambleaza tortul intrun inel pt. torturi si apoi se toarna glazura deasupra.
Reteta Tort cu fructe caramelizate a fost propusa de Camila

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa