Tort cu fructe de padure si crema de vanilie

Se scot fructele de padure din congelator cu 15-20 minute inainte de preparare. Se separa cele 3 blaturi si se insiropeaza mai ales pe margini cu apa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 blat de tort din comert (3 blaturi)
  • 350-400 ml lapte
  • 500 gr frcute de padure congelate (in functie de preferinte)
  • 1 plic praf de spuma pentru deserturi cu gust de frisca (light)
  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie (dupa preferinte)
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • 2-3 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Se scot fructele de padure din congelator cu 15-20 minute inainte de preparare. Se separa cele 3 blaturi si se insiropeaza mai ales pe margini cu apa cu esenta de vanilie (doar cateva picaturi). Se prepara crema si frisca conform indicatiilor de pe ambalaj si se incepe aranjarea cremei si a fructelor pe primele 2 blaturi. Se orneaza apoi dupa preferinte blatul superior, doar cu frisca si fructele de padure.


Se poate servi imediat, neaparat cu sampanie sau lichioruri dulci.

Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de cornulete cu rahat colorat

De cand bantui prin tara asta a Bucatarasului am ajuns sa ma indragostesc de aluaturi, asa ca salvez diverse retete si cand...

Reteta de cornulete cu rahat colorat
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii