In sucul de la compot se pun 40 gr. de gelatina intr-o cratita si se lasa 1/2de ora Intre timp, se amesteca cele 3 galbenusuri cu 150 grame de zahar
In sucul de la compot se pun 40 gr. de gelatina intr-o cratita si se lasa 1/2de ora
Intre timp, se amesteca cele 3 galbenusuri cu 150 grame de zahar si dupa ce se omogenizeaza bine, se amesteca si sucul de la compot cu gelatina si se pune pe foc, unde se lasa sa dea un clocot(atit cit sa se topeasca zaharul). Se da deoparte de pe flacara si se pun stafidele in aceasta compozitie calda.
Cele 3 albusuri se bat cu 100 gr de zahar si peste acestea se adauga compozitia cu galbenuselurile si gelatina care intre timp s-a mai racit putin (trebuie sa fie calduta) si se amesteca usor.
Intr-un alt castron, se bate frisca si peste ea se toarna compozitia cu galbenuselurile si albusurile.
Intr-o cratita de 3 litri, tapetata cu folie care sa treaca peste marginile cratitei, se asaza fructele de ananas de la compot (taiate marunt) peste care se toarna compozitia, se punem un capac peste cratita si se punem in frigider pina a douaa zi(nu in congelator)
A doua a zi se rastoarna tortul pe un platou si se orneaza cu frisca sau cu felii de fructe(kiwi,portocala,ananas etc).
Se serveste sub forma de felii de tort
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii