Tortul cu iaurt si afine este un desert delicios, acrisor, usor de pregatit. Este un dulce perfect pentru momentele festive, cu siguranata apreciat de iubitorii dulciurilor usoare, cu fructe.
Blat:
Ouale le amestecam cu zaharul, apoi le punem la bain-marie si le incalzim putin. Dupa ce s-au incalzit le luam de pe bain-marie si le mixam pana cand amestecul se raceste si isi dubleaza volumul. Apoi adaugam faina si praful de copt si amestecam bine cu o lingura de lemn.
Compozitia o turnam intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Blatul il coacem aproximativ 20 de minute. Dupa ce s-a copt il scoatem din tava si il lasam la racit.
Crema:
Iaurtul il amestecam cu dulceata de afine si zaharul pudra.
Gelatina o punem in apa rece sa se inmoaie timp de 10 minute, apoi o scoatem din apa si intr-un vas o punem la topit la bain-marie. Dupa ce s-a topit adaugam cu o lingura putin iaurt si amestecam cu telul. Apoi se adauga pe rand si restul de iaurt amestecand continuu. O lasam la racit in frigider 2 ore sa se intareasca putin pentru a o putea pune pe blat.
Glazura:
Fierbem frisca lichida, apoi o turnam peste ciocolata rupta bucati si amestecam pana cand aceasta se topeste.
Asamblam tortul astfel: blatul, peste blat intindem crema de iaurt, apoi glazura calda. Tortul il mai punem la frigider inca vreo 2 ore dupa care se poate servi. Eu l-am lasat peste noapte in frigider, doar a doua zi l-am taiat.
Pofta buna!
Reteta de tort cu afine si crema de iaurt a fost propusa de: http://retetealina.blogspot.ro/
Serviti tortul cu afine si crema de iaurt de la rece.
Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu...
Supa crema de mazare, dovlecel si broccoliOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj