Tort cu inghetata

Se bat albusurile spuma tare, se adauga apa, vanilia si zaharul in ploaie, se mai bate putin si apoi se inglobeaza pe rand albusurile. Se amesteca in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri apa
  • 100 gr zahar
  • vanilie
  • 80 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • inghetata de fragi
  • 250 gr frisca
  • 100 gr fragi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare, se adauga apa, vanilia si zaharul in ploaie, se mai bate putin si apoi se inglobeaza pe rand albusurile. Se amesteca in compozitie, cate putin, faina si praful de copt. Se obtine un aluat moale, care se toarna in forma de tort tapetata si se coace la foc potrivit, timp de 20 de minute.

Cand s-a racit, se pune blatul pe un platou, se acopera cu inghetata de fragi si se orneaza cu frisca si fragi proaspeti. Alte retete de dulciuri:

Aluat frantuzesc

Tort diplomat

Inghetata de ciocolata cu piscoturi de sampanie

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii