Tort cu mere si dulceata

Blatul. Se feaca bine zaharul pisat fin cu vanilia si untul si apoi cu ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi migdalele curatate si

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250 g zahar
  • vanilie
  • 250 g unt
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri rascoapte
  • 250 g migdale
  • 250 g faina
  • Umplutura:
  • 1 1/2 kg mere
  • zahar
  • dulceata

Mod de preparare

Blatul. Se feaca bine zaharul pisat fin cu vanilia si untul si apoi cu ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi migdalele curatate si pisate fin.

Dupa ce s-au frecat bine toate, se adauga faina, amestecandu-se impreuna putin si usor. Nu se unge cu

unt forma de tort.

Se coace incet compozitia, la foc moale, 45 min. Apoi se lasa blatul sa se raceasca.

Umplutura. Se curata merele, se taie sferturi, se fierb cu putin zahar si se dau prin sita. Se acopera suprafata tortului cu mere apoi se aranjeaza pe deasupra fasii inguste din coca oprita, care se asaza ca un gratar.

Ca sa nu se arda la coacere, sub forma se pune o tava. Se poate acoperi tortul, daca dorim, cu dulceata sau chiar cu marmelada.

Pofta buna!

Alte torturi recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...