Blatul. Se feaca bine zaharul pisat fin cu vanilia si untul si apoi cu ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi migdalele curatate si
Blatul. Se feaca bine zaharul pisat fin cu vanilia si untul si apoi cu ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi migdalele curatate si pisate fin.
Dupa ce s-au frecat bine toate, se adauga faina, amestecandu-se impreuna putin si usor. Nu se unge cu
unt forma de tort.
Se coace incet compozitia, la foc moale, 45 min. Apoi se lasa blatul sa se raceasca.
Umplutura. Se curata merele, se taie sferturi, se fierb cu putin zahar si se dau prin sita. Se acopera suprafata tortului cu mere apoi se aranjeaza pe deasupra fasii inguste din coca oprita, care se asaza ca un gratar.
Ca sa nu se arda la coacere, sub forma se pune o tava. Se poate acoperi tortul, daca dorim, cu dulceata sau chiar cu marmelada.
Pofta buna!
Alte torturi recomandate
Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...
Steluțe sărate a la TimeaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj