Blatul tortului cu praf de inghetata se face din 5 oua, 5 linguri de apa, 5 linguri de zahar, arome si o cana de faina.
Pentru tortul cu praf de inghetata se bat albusurile spuma si se pune cate putin zahar, pana rezulta o bezea. Separat, se amesteca galbenusurile cu apa, apoi se pun putin cate putin peste albus. Amestecand usor, se adauga faina, apoi punem in tava tapetata cu faina si dam la copt. Dupa ce s-a racit, se taie in trei felii care se insiropeaza cu siropul obtinut la rece. Crema se face cu mixerul, batand frisca cu laptele. Este foarte consistenta, in crema putem pune fructe confiate sau jeleuri.
La final,tortul cu praf de inghetata, se orneaza cu fructe, frisca si ciocolata.
Un tort foarte bun, aromat si gustos. :x Pentru blat m-am inspirat de la Laura Sava.
Tort cu mac si portocaleOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj