Tort cu truffle creme si mousse de cafea

Se mixeaza albusurile spuma, apoi galbenusurile cu zaharul. In amestecul de galbenusuri se adauga laptele si vanilia si se mixeaza iar la viteza mica

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru blatul de cacao:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • jumatate de pliculet de praf de copt
  • 6 linguri cu lapte
  • 3 linguri cu cacao
  • 3 linguri cu varf de faina
  • putina esenta de vanilie
  • Pentru truffle creme:
  • 200 g unt sau margarina la temperatura camerei
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 3 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • 150 gr visine din visinata sau din compot
  • 50 grame stafide inmuiate in esenta de rom
  • 150 gr miez de nuca macinat
  • 100 grame ciocolata razuita
  • 50 gr cacao
  • 150 gr frisca batuta
  • Mousse de cafea:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 50 ml cafea concentrata
  • 10 gr gelatina
  • o mana de paiete de cioco alba
  • 200 ml frisca
  • 25 ml lichior de cafea

Mod de preparare

Se mixeaza albusurile spuma, apoi galbenusurile cu zaharul. In amestecul de galbenusuri se adauga laptele si vanilia si se mixeaza iar la viteza mica pana se fac bulbuci.

Amestecul obtinut se adauga peste albusurile spuma si se amesteca folosind spatula sau tel.

Intr-un castron se amesteca faina, cacaoa si praful de copt si se adauga peste oua, se amesteca.

Se tapeteaza forma de tort cu hartie de copt, se adauga amestecul obtinut si se arunca in cuptor la 180 de grade pana trece testul scobitorii.

Crema truffle: se mixeaza margarina cu zaharul pudra si cacaoa.

Separat, se bat la bain marie ouale cu zaharul pana capata consistenta unei smantani. Cand s-au racit ouale se adauga in amestecul de margarina, apoi adaugam visinele, stafidele, nucile si ciocolata, amestecam si apoi se adauga 150 de grame de frisca batuta bine.

Am facut un sirop din vreo 150 ml zeama de compot de visine, am amestecat cu 2 linguri de zahar si am insiropat blatul

Apoi am adaugat crema facuta mai inainte

Peste crema lasata 30 min in frigider am pus un jeleu facut din 150 gr visine, 100 ml zeama de compot, amestecate cu un pliculetz de gelatina, lasat la rece intr-un castronel si apoi rasturnat jeleu peste crema.

Crema mousse de cafea: se pune gelatina la inmuiat in putintel lapte.

Se fierbe la bain marie laptele cu zaharul, ouale batute si cafeaua pana capata consistenta unei smantani. Se adauga gelatina si se amesteca pana la dizolvarea ei, se lasa amestecul la racit si apoi se adauga frisca batuta si bautura se amesteca si se adauga o mana de paiete de ciocolata alba.

Crema obtinuta se toarna in forma de tort, peste jeleu.


Se lasa la rece macar 2 ore si apoi se orneaza. Reteta Tort cu truffle creme si mousse de cafea a fost propusa de alina-lili

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro.

Alte retete recomandate:

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Coaste de porc caramelizate la cuptor

Coaste de porc caramelizate la cuptor
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea