Tort de albus cu nuci si vanilie

Pentru tortul de albus se freaca spuma untul proaspat, se adauga incet zaharul pudra si faina. Separat se bat opt albusuri spuma cu un praf de sare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 albusuri
  • 150 g unt proaspat
  • 300 g zahar pudra
  • 150 g faina
  • vanilie
  • unt  pentru uns forma
  • 100 g nuci.

Mod de preparare

Pentru tortul de albus se freaca spuma untul proaspat, se adauga incet zaharul pudra si faina. Separat se bat opt albusuri spuma cu un praf de sare si se amesteca usor cu crema de unt. Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si presarata cu migdale sau cu nuci taiate in lung. Se coace la foc potrivit.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...