Tort de branza cu coacaze

1. Se incalzeste cuptorul la 160 grade C 2. Se unge o tava in forma de rozeta cu pereti detasabili cu unt 3. Fundul tavii se acopera la exterior cu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 460 g pesmet sau biscuiti zdrobiti
  • 1 lingura + 460 g zahar
  • 2 linguri unt nesarat la temperatura camerei
  • 250 g crema de branza la temperatura camerei
  • 5 oua
  • 700 g coacaze
  • zahar pudra pt decorat

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160 grade C

2. Se unge o tava in forma de rozeta cu pereti detasabili cu unt

3. Fundul tavii se acopera la exterior cu foaie de aluminiu cu partea lucioasa in afara pt a se face coacerea uniform si a preveni arderea

4. Se amesteca pesmetul (biscuitii zdrobiti) + 1 lingura zahar + untul, pana se omogenizeaza si se tapeteaza fundul tavii si 1 cm inaltime peretii, dupa care se introduce in frigider pana preparam umplutura

5. Se amesteca branza + zaharul (460 g) + ouale pe rand si se mixeaza pana se obtine o compozitie de consistenta si asemanarea unei creme

6. Se pune umplutura de branza in tava peste compozitia de pesmet, peste care se presara 250 g coacaze si se da la cuptor pt aprox. 1h si 20 min.

7. Cand este coapta, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca aprox 1h la temperatura camerei

8. Se baga in frigider si cand este destul de rece, se detaseaza fundul tavii, se transfera tortul pe un platou, se pun restul de coacaze si se pudreaza cu zahar

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort pt copii cu doua feluri de ciocolata

Acest tort a fost facut la comanda, unui baietel dragalas de 3 anisori. Am avut mana libera sa fac ce cred eu si am ales sa...

Tort pt copii cu doua feluri de ciocolata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca