Tort de capsuni cu blat de biscuiti

Tortul de capsuni cu blat de biscuiti este foarte rapid si delicios. Se poate prepara pentru orice ocazie festiva, si este delicios cu capsuni proaspeti.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • Aluatul:
  • 200 g biscuiti
  • 1 lingura de cacao
  • 2 linguri de zahar praf
  • 100 g margarina
  • • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • praf de copt
  • • Crema:
  • 500 g capsuni
  • 500 ml frisca
  • 1 plic întaritor de frisca
  • • Pentru ornat:
  • frisca
  • capsuni
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Aluatul de tort:

4

Topim margarina la foc mic si o adaugam peste biscuitii faramitati. Amestecam cu zahar si cacao dupa care asezam amestecul într-o forma de tort cu margini detasabile.
Tinem aluatul la frigider 30 minute.


Blatul:
Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pana se dubleaza cantitatea. Se adauga albusurile batute spuma si faina in ploaie (cate o lingura, alternativ), amestecand usor de jos in sus. Blatul e toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Cand este copt se rastoarna blatul pe un servet umed, se dezlipeste hartia si se lasă să se raceasca.


Crema :
Fructele se paseaza obtinandu-se un pireu de capsuni.
Se bate frişca impreuna cu întaritorul de frisca si jumatate din ea se amesteca cu piureul de fructe.
Blatul din tava se taie fasii late cat inaltimea formei de tort. Eu am obtinut 4 fasii.
Se îmbraca peretii formei de tort cu un strat de blat, format din fasii puse cap la cap. Se ung cu crema de fructe. Se lipeste al doilea strat de blat, se unge cu frisca şi tot asa, în cercuri concentrice succesive, pana se ajunge în mijloc, care se umple cu crema. Se dă la rece.



Decoram cu tortul cu capsuni frisca, capsuni si ciocolata topita.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulouri cu spanac si branza

Aceste rulouri sunt asa pufoase si bune, bune, mai ales daca va place spanacul. Daca nu aveti timp sa luati masa, va puneti...

Aperitiv rulouri cu spanac si branza
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca