Tort de capsuni cu ciocolata

1. Pe hartie de copt se deseneaza 3 cercuri (Ø 28 cm); se intoarce hartia pe dos se se asaza pe tavi. 2. Se topeste ciocolata la foc moale si se in

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g ciocolata menaj
  • 600 g amestec de nuci
  • alune si migdale
  • macinate
  • 10 foi gelatina
  • 500 g capsuni
  • 400 g iaurt
  • 200 g branza de vaci
  • 1 lamaie
  • 80 g zahar
  • 400 ml frisca
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

1. Pe hartie de copt se deseneaza 3 cercuri (Ø 28 cm); se intoarce hartia pe dos se se asaza pe tavi.

2. Se topeste ciocolata la foc moale si se inglobeaza amestecul de nuci.

3. Compozitia se asaza pe hartia de copt pregatita, sub forma de cercuri.

4. Se dau blaturile la frigider cca 2 ore.

5.Se inmoaie gelatina. Se curata capsunile si se taie cubuletele 2/3 din cantitate.

6. Se amesteca iaurtul cu branza, zahar, suc si coaja rasa de lamaie.

7. Se dizolva gelatina si se inglobeaza in crema de branza. Se inglobeaza si frisca batuta.

8. In 2/3 din cantitatea de crema se inglobeaza bucatile de capsuni.

9. Pe un platou se asaza un blat de ciocolata; deasupra se asaza 1/2 din crema de capsuni si al doilea blat.

10. Se continua cu restul de crema de capsuni si ultimul blat.

11. Crema pusa deoparte se asaza in mijlocul tortului si se da la frigider cca 2 ore.

12. Inainte de servire, se orneaza tortul cu restul de capsuni si se pudreaza cu zahar.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...