Tort de capsuni cu ciocolata

1. Pe hartie de copt se deseneaza 3 cercuri (Ø 28 cm); se intoarce hartia pe dos se se asaza pe tavi. 2. Se topeste ciocolata la foc moale si se in

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g ciocolata menaj
  • 600 g amestec de nuci
  • alune si migdale
  • macinate
  • 10 foi gelatina
  • 500 g capsuni
  • 400 g iaurt
  • 200 g branza de vaci
  • 1 lamaie
  • 80 g zahar
  • 400 ml frisca
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

1. Pe hartie de copt se deseneaza 3 cercuri (Ø 28 cm); se intoarce hartia pe dos se se asaza pe tavi.

2. Se topeste ciocolata la foc moale si se inglobeaza amestecul de nuci.

3. Compozitia se asaza pe hartia de copt pregatita, sub forma de cercuri.

4. Se dau blaturile la frigider cca 2 ore.

5.Se inmoaie gelatina. Se curata capsunile si se taie cubuletele 2/3 din cantitate.

6. Se amesteca iaurtul cu branza, zahar, suc si coaja rasa de lamaie.

7. Se dizolva gelatina si se inglobeaza in crema de branza. Se inglobeaza si frisca batuta.

8. In 2/3 din cantitatea de crema se inglobeaza bucatile de capsuni.

9. Pe un platou se asaza un blat de ciocolata; deasupra se asaza 1/2 din crema de capsuni si al doilea blat.

10. Se continua cu restul de crema de capsuni si ultimul blat.

11. Crema pusa deoparte se asaza in mijlocul tortului si se da la frigider cca 2 ore.

12. Inainte de servire, se orneaza tortul cu restul de capsuni si se pudreaza cu zahar.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot

Cum de nu m-am gandit pana acum sa umplu ardei sau sarmale cu carne de oaie? Au fost deliciosi! Provocarea GastroArt

Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca