Tortul de capsuni este delicios si aspectuos. Va veti putea bucura pe deplin de aroma capsunilor deoarece si crema tortului este pe baza de capsuni.
Topim margarina la foc mic si o adaugam peste biscuitii faramitati. Amestecam cu zahar si cacao dupa care asezam amestecul într-o forma de tort cu margini detasabile.
Tinem aluatul la frigider 30 minute.
Blatul:
Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pana se dubleaza cantitatea. Se adauga albusurile batute spuma si faina in ploaie (cate o lingura, alternativ), amestecand usor de jos in sus. Blatul e toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Cand este copt se rastoarna blatul pe un servet umed, se dezlipeste hartia si se lasă să se raceasca.
Crema :
Fructele se paseaza obtinandu-se un pireu de capsuni.
Se bate frişca impreuna cu întaritorul de frisca si jumatate din ea se amesteca cu piureul de fructe.
Blatul din tava se taie fasii late cat inaltimea formei de tort. Eu am obtinut 4 fasii.
Se îmbraca peretii formei de tort cu un strat de blat, format din fasii puse cap la cap. Se ung cu crema de fructe. Se lipeste al doilea strat de blat, se unge cu frisca şi tot asa, în cercuri concentrice succesive, pana se ajunge în mijloc, care se umple cu crema. Se dă la rece.
Decoram cu frisca, capsuni si ciocolata topita.
Tortul cu capsuni se serveste de la rece, dupa o ora.
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti