1. Se incalzeste cuptorul 180 °C 2. Se bate untul cu 150 g zahar; se inglobeaza ouale, apoi faina amestecata cu praf de copt si laptele. 3. Se asaz
1. Se incalzeste cuptorul 180 °C
2. Se bate untul cu 150 g zahar; se inglobeaza ouale, apoi faina amestecata cu praf de copt si laptele.
3. Se asaza aluatul intr-o forma de tort ( Ø 28 cm) si se coace 35 min.
4. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
5. Se inmoaie gelatina. Se amesteca iaurtul cu 70 g zahar.
6. Se dizolva gelatina si se inglobeaza. Cand compozitia incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta cu zahar vanilat.
7. Blatul se asaza pe un platou si se asaza de jur imprejur inelul formei.
8. Se taie jumatati capsunile.
9. Se asaza cu partea taiata in exterior pe margine, respectiv pe blat.
10. Se asaza deasupra crema si se da la frigider cca 3 ore.
11. Se prepara glazura, sirop de capsuni si 50 ml apa, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se lasa sa se intareasca.
12. Se decoreaza cu frunze de menta si capsuni, dupa fantezie.
Tarta cu crema de vanilie banane si frisca – un deliciu pentru iubitorii de tarte. O combinatie pefecta, texturi si...
Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si friscaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj