Tort de capsuni cu iaurt

1. Se incalzeste cuptorul 180 °C 2. Se bate untul cu 150 g zahar; se inglobeaza ouale, apoi faina amestecata cu praf de copt si laptele. 3. Se asaz

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 220 g zahar
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 75 ml lapte
  • 8 foi gelatina
  • 500 g iaurt
  • 200 ml frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 g capsuni
  • 150 ml sirop de capsuni
  • 1 plic Tort Gelee rosu

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul 180 °C

2. Se bate untul cu 150 g zahar; se inglobeaza ouale, apoi faina amestecata cu praf de copt si laptele.

3. Se asaza aluatul intr-o forma de tort ( Ø 28 cm) si se coace 35 min.

4. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

5. Se inmoaie gelatina. Se amesteca iaurtul cu 70 g zahar.

6. Se dizolva gelatina si se inglobeaza. Cand compozitia incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta cu zahar vanilat.

7. Blatul se asaza pe un platou si se asaza de jur imprejur inelul formei.

8. Se taie jumatati capsunile.

9. Se asaza cu partea taiata in exterior pe margine, respectiv pe blat.

10. Se asaza deasupra crema si se da la frigider cca 3 ore.

11. Se prepara glazura, sirop de capsuni si 50 ml apa, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se lasa sa se intareasca.

12. Se decoreaza cu frunze de menta si capsuni, dupa fantezie.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca

Tarta cu crema de vanilie banane si frisca – un deliciu pentru iubitorii de tarte. O combinatie pefecta, texturi si...

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca