Tort de capsuni si migdale

1. Se incalzeste cuptorul la 200 °C. 2. Se bat ouale cu 2 linguri de apa fierbinte si 120 g zahar; se inglobeaza cele doua sortimente de faina si m

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 40 g faina de hrisca
  • 40 g faina de grau
  • 40 g migdale macinate
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 600 g capsuni
  • 50 g fulgide migdale
  • 300 ml frisca

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200 °C.

2. Se bat ouale cu 2 linguri de apa fierbinte si 120 g zahar; se inglobeaza cele doua sortimente de faina si migdalele macinate.

3. Se asaza compozitia intr-o forma de tort unsa (Ø 26 cm) si se coace la cuptor la cca 30 minute.

4. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

5. Se prepara o budinca din praf, 60 g zahar si lapte, conform indicatiilor de pe ambalaj.

6. Se curata, se taie cuburi si se inglobeaza 300 g capsuni.

7. Blatul se taie pe doua niveluri si in jurul blatului inferior se asaza un inel pentru torturi.

8. Se asaza budinca pe blat si se acopera cu al doilea blat.

9. Se da la frigider 2 ore.

10. Fulgii de migdale se prajesc intr-o tigaie de teflon, fara adaos de grasime, pana incep sa miroasa.

11. Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca.

12. Restul de capsuni se taie jumatati.

13. Se bate frisca si se unge tortul cu 2/3 din cantitatea de frisca.

14. Restul de frisca se spriteaza in cercuri pe suprafata tortului.

15. Tortul se decoreaza cu jumatati de capsuni si fulgi de migdale.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...