Tort de castane cu frisca

Blatul. Se unge forma de tort. Castanele cu coaja se pun in apa clocotita sa fiarba o ora din clipa cand apa a dat in clocot. Se cojesc de ambele coji

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 200 g castane cu coaja
  • 160 g zahar vanilat
  • 4 oua
  • Crema:
  • 100 g castane cu coaja
  • 100 g frisca batuta si indulcita
  • 1 lingura rom
  • Garnitura:
  • 200 g frisca indulcita

Mod de preparare

Blatul. Se unge forma de tort. Castanele cu coaja se pun in apa clocotita sa fiarba o ora din clipa cand apa a dat in clocot. Se cojesc de ambele coji (exterioara si interioara)

si se dau prin razatoare.

Separat se bate zaharul vanilat cu galbenusurile, se adauga castanele, apoi se inglobeaza usor albusurile batute spuma tare.

Blatul copt se taie orizontal in doua si se umple cu crema.

Se inveleste apoi complet cu frisca batuta, dar nu prea mult indulcita.

Crema. Se fierb castanele cu coaja, se curata, se dau prin razatoare ca pentru blat si se adauga romul. Se amesteca apoi cu frisca batuta si indulcita.
Pofta buna!

Alte retete prajituri:

Prajitura cu visine si iaurt

Coltunasi cu visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Bradut de Craciun

sursa Bucataresele Vesele :)

Bradut de Craciun
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise