Tort de ciocolata
Se topeste la foc mic ciocolata neagra si untul. Se adauga apoi zaharul pana se topeste si acesta. Separat se bat ouale cu 2 linguri faina, care se incorporeaza mai apoi in compozitie. Se mai tine vasul pe foc inca 3 minute si apoi se stinge focul. Se taie bucati fructele uscate si se marunteste ciocolata alba. Alunele se prajesc si se macina. Se adauga in ciocolata topita alunele, fructele, ciocolata alba, restul de faina, Brandy-ul, esenta de vanilie, praful de copt, ness-ul si cappuccino. Se tapeteaza o tava de tort, cu diametrul de 26 cm, se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 45 minute la 180 grade.
Preparare glazura:
Se topeste ciocolata alba si untul. Se adauga ness-ul si colorantul alimentar (daca doriti putina culoare; poate fi omis). Se toarna asa calda peste tortul racit in prealabil.
E un tort indraznet, cu multa personalitate, ce te surprinde de la o zi la alta prin consistenta si savoare. Se serveste alaturi de un ceai de menta proaspata si lime, cu gheata.
Alte retete recomandate:
Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti