Se separa albusurile de galbenusuri de la cele sase oua. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu o cana de zahar. Se incorporeaza galbenusurile, ame
Se separa albusurile de galbenusuri de la cele sase oua. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu o cana de zahar. Se incorporeaza galbenusurile, amestecandu-se foarte bine. Se amesteca faina cu doua linguri de cacao si se adauga in compozitie, amestecand continuu. Se pune un praf de sare si esenta de vanilie si se lasa blatul la cuptor, la foc potrivit, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se face un sirop din apa si o jumatate de cana de zahar. Se lasa vasul pe foc pana cand incepe sa se lege siropul, apoi se adauga coaja rasa de lamaie si se lasa la racit. Pentru crema, se freaca ouale intregi cu zaharul si se adauga esenta de migdale. Se topeste ciocolata intr-un vas pus la bain-marie. Se incorporeaza ouale, amestecand foarte bine, pana cand crema incepe sa se ingroase, apoi se lasa la racit. Untul inmuiat se freaca spuma si se amesteca cu doua treimi din crema de ciocolata.
Blatul se taie in trei felii. Acestea se insiropeaza si se ung cu crema amestecata cu unt. Feliile de blat se suprapun. Se imbraca tortul in crema ramasa, cea fara unt, apoi se orneaza cu fulgi de migdale si patratele de ciocolata amaruie.
Alte retete tort recomandate
Tort diplomat
Tort de zmeura
Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascavalGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa