Tort de ciocolata amaruie

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele sase oua. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu o cana de zahar. Se incorporeaza galbenusurile, ame

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • o cana si jumatate de zahar
  • o cana de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 4 linguri de fulgi de migdale
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • o cana si jumatate de apa
  • coaja rasa de Ia o lamaie
  • Pentru crema: 3 oua
  • 2 lingurita de esenta de migdale amare
  • 150 g ciocolata amara
  • o cana de zahar
  • 200 g unt

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele sase oua. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu o cana de zahar. Se incorporeaza galbenusurile, amestecandu-se foarte bine. Se amesteca faina cu doua linguri de cacao si se adauga in compozitie, amestecand continuu. Se pune un praf de sare si esenta de vanilie si se lasa blatul la cuptor, la foc potrivit, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se face un sirop din apa si o jumatate de cana de zahar. Se lasa vasul pe foc pana cand incepe sa se lege siropul, apoi se adauga coaja rasa de lamaie si se lasa la racit. Pentru crema, se freaca ouale intregi cu zaharul si se adauga esenta de migdale. Se topeste ciocolata intr-un vas pus la bain-marie. Se incorporeaza ouale, amestecand foarte bine, pana cand crema incepe sa se ingroase, apoi se lasa la racit. Untul inmuiat se freaca spuma si se amesteca cu doua treimi din crema de ciocolata.

Blatul se taie in trei felii. Acestea se insiropeaza si se ung cu crema amestecata cu unt. Feliile de blat se suprapun. Se imbraca tortul in crema ramasa, cea fara unt, apoi se orneaza cu fulgi de migdale si patratele de ciocolata amaruie.

Alte retete tort recomandate

Tort diplomat

Tort de zmeura

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

"Rețete pentru masa de Crăciun". Pentru Crăciun am pregătit o prăjitură delicioasă, care pur și simplu se...

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca