Tort de ciocolata cu glazura de ciocolata

Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia fin maruntita pana ce se obtine o compozitie ca o crema. Se amesteca cu untul spuma. Se ad

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 1/2 baton vanilie
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata
  • 1 lingura apa
  • 50 gr faina
  • Ingrediente glazura:
  • 4-6 batoane ciocolata
  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia fin maruntita pana ce se obtine o compozitie ca o crema. Se amesteca cu untul spuma.

Se adauga ciocolata topita cu apa la foc mic, faina si la urma albusurile spuma.

Se toarna compozitia intr-o forma bine unsa si tapetata cu faina. Se coace cam 30 minute, la foc bun.

Cand este gata, tortul ramane totusi putin cam moale la mijloc. Se rastoarna dupa ce s-a racit si se glaseaza.

Pentru glazura, ciocolata rasa, apa calda si zaharul se pun pe foc sa se lege mai moale, ca pentru serbet.

Se da jos de pe foc. Se lasa sa se racoreasca si se freaca bine pana isi schimba culoarea.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete de prajituri:

Tarta cu branza dulce si capsuni

Prajitura cu capsuni si frisca

Tiramisu cu capsuni

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu biscuiti, crema de vanilie, mere si ciocolata

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor...

Desert prajitura cu biscuiti, crema de vanilie, mere si ciocolata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca