Tort de ciocolata The Best

Se bat bine albusurile cu 150g zahar, apoi se adauga 2 linguri de apa calduta si cand sunt spuma tare se adauga pe rand 4 galbenusuri (tot cu mixerul)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua si 2 galbenusuri
  • 350g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 75g faina
  • 75g amidon
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 l lapte
  • 1 1/2 budinca de ciocolata
  • 1 tabla ciocolata lapte (200g)
  • o tabla ciocolata amaruie (200g)
  • 250g unt; apa
  • zahar si esenta de rom pentru insiropat

Mod de preparare

Se bat bine albusurile cu 150g zahar, apoi se adauga 2 linguri de apa calduta si cand sunt spuma tare se adauga pe rand 4 galbenusuri (tot cu mixerul) si apoi zaharul vanilat. Faina, amidonul, cacaoa si praful de copt se amesteca si se incorporeaza in oua incetul cu incetul cu telul sau cu lingura. Se coace in forma de tort de 26cm la foc mediu spre mare aproximativ 30 de minute sau pana e copt (se incearca cu scobitoarea).

Budinca se dizolva in 8 linguri de lapte rece. Restul de lapte se fierbe cu 200g zahar si cand clocoteste se adauga budinca, se mai fierbe un minut si se ia de pe foc. Imediat se adauga 2 galbenusuri mixandu-le in budinca pe rand, apoi ciocolata bucatele si se mixeaza bine. Apoi se lasa la racit, dar se mai mixeaza din timp in timp pana se raceste (se poate pune intr-un bol de apa rece si lasa acolo cu un cub de unt deasupra sa nu faca pojghita). Cand crema s-a racit (neaparat crema si untul trebuie sa fie de temperaturi similare sa nu se taie crema), se freaca untul spuma cu mixerul si apoi se adauga cate o lingura de budinca pana ajunge la consistenta dorita (s-ar putea sa ramana un pic de budinca).

Blatul se taie, se insiropeaza cu un sirop facut din apa fiarta cu putin zahar si apoi amestecata cu o esenta de rom (150-200ml de apa, dupa preferinte, se poate si fara sirop), se umplu blaturile cu crema, se imbraca in crema si se orneaza dupa gust.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Minitarte cu crema de capsuni, Miez de Lapte si frisca

Va poftesc la niste minitarte fragede, delicate si elegante( zic eu). Pe cat de simplu sunt de facut, pe atat de delicioase...

Minitarte cu crema de capsuni, Miez de Lapte si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca