Tort de cocos cu ciocolata

• galbenusurile si zaharul se pun intr-un castron pe aburi si se amesteca pana se topeste zaharul (se ia de pe foc inainte sa ajunga la 85º)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foile de piscot cu cocos:
  • • 10 albusuri
  • • 300 gr. zahar
  • • 300 gr. cocos
  • • 10 linguri faina
  • • 3 linguri cacao
  • Am copt 5 foi
  • 3 cu cacao si 2 albe
  • Ingrediente pentru crema:
  • • 10 galbenusuri
  • • 300 gr. zahar
  • • 250 gr. ciocolata neagra (70% cacao)
  • • 400 gr. unt
  • • cateva picaturi esenta de rom

Mod de preparare

• galbenusurile si zaharul se pun intr-un castron pe aburi si se amesteca pana se topeste zaharul (se ia de pe foc inainte sa ajunga la 85º)

• se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca pana se topeste

• se adauga o lingura de unt (ca sa nu faca crusta) se amesteca bine si se lasa la racit

• restul se unt se mixeaza si se adauga pe rand cate o lingura de ciocolata si picaturile de rom

• se lasa la rece jumatate de ora inainte de a folosi crema

Pentru acoperit tortul si pentru figurine am folosit:

• 500 gr. pasta de miglale

• 250 gr. zahar praf

• colorati gel (marca Wilton)
Reteta Tort de cocos cu ciocolata a fost propusa de Ilinca

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...