Tort de curmale cu frisca

In spuma de albusuri batuta tare se amesteca zaharul, migdalele pisate sau macinate si curmalele taiate marunt. Compozitia se coace la cuptor nu prea

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 150 gr migdale pisate
  • 150 gr curmale fara samburi
  • Umplutura:
  • frisca
  • Garnitura:
  • frisca

Mod de preparare

In spuma de albusuri batuta tare se amesteca zaharul, migdalele pisate sau macinate si curmalele taiate marunt. Compozitia se coace la cuptor nu prea cald, intr-o forma unsa si presarata cu faina.

Se taie blatul orizontal in trei felii care se umplu cu frisca. Tortul se garniseste deasupra tot cu frisca.
Pofta buna!

Alte retete prajituri gasiti aici:

Prajitura din foi cu miere

Prajitura cu mere de post

Placinta cu branza ca in Maramures

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de vara cu vinete si piept de pui

 O tocanita de vara cu vinete si piept de pui, grozav de buna, potrivita pentru aceasta perioada.

Tocanita de vara cu vinete si piept de pui
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa