Tort de curmale si ciocolata

Blatul: Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pudra, cu migdalele curatate si macinate (inclusiv cele amare), vanilia, ciocolata rasa si curm

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 150 gr migdale
  • 1 baton vanilie
  • 5 gr migdale amare
  • 100 gr ciocolata
  • 20 curmale
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • 3 batoane ciocolata
  • 200 gr unt
  • Glazura:
  • 200 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 2 1/2 batoane ciocolata (fondant de ciocolata)
  • Garnitura:
  • 200 gr zahar pentru ars
  • serbet alb

Mod de preparare

Blatul:

Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pudra, cu migdalele curatate si macinate (inclusiv cele amare), vanilia, ciocolata rasa si curmalele taiate foarte subtire. Din aceasta compozitie se coc trei blaturi.

Reci, blaturile se umplu cu crema.

Crema:

Galbenusurile cu zaharul, laptele si ciocolata rasa se fierb pe foc pana ce compozitia se ingroasa. Apoi racita, se include cate putin in untul spuma.

Deasupra se glaseaza cu fondant de ciocolata, de jur imprejur punandu-se o panglica de zahar ars ca sa se imbrace frumos tortul.

Se orneaza intr-o parte un nod de panglici de zahar ars, iar deasupra, intr-o parte, se face o crenguta cu o floare de lamaita din serbet alb.

Se mai poate aranja acest tort cu frisca deasupra si presarata cu curmale taiate foarte subtire - julien.

Fondantul:

Se pune la fiert zaharul cu apa si se lasa sa fiarba pana cand zaharul este foarte bine legat. Apoi se freaca cu ciocolata incalzita in cuptor si si glaseaza repede

tortul.
Pofta buna!

Alte retete de dulciuri gasiti aici:

Spuma de portocale

Tiramisu

Tort cu mere si crema de zahar ars

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat

Aseara am urmarit ''Secrete de bucatar'' pe TV.Paprika,prezenta retea asta de chiftelute de cartof fara faina.Asa ca m-am pus...

Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca