Tort de curmale si ciocolata

Blatul: Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pudra, cu migdalele curatate si macinate (inclusiv cele amare), vanilia, ciocolata rasa si curm

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 150 gr migdale
  • 1 baton vanilie
  • 5 gr migdale amare
  • 100 gr ciocolata
  • 20 curmale
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • 3 batoane ciocolata
  • 200 gr unt
  • Glazura:
  • 200 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 2 1/2 batoane ciocolata (fondant de ciocolata)
  • Garnitura:
  • 200 gr zahar pentru ars
  • serbet alb

Mod de preparare

Blatul:

Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pudra, cu migdalele curatate si macinate (inclusiv cele amare), vanilia, ciocolata rasa si curmalele taiate foarte subtire. Din aceasta compozitie se coc trei blaturi.

Reci, blaturile se umplu cu crema.

Crema:

Galbenusurile cu zaharul, laptele si ciocolata rasa se fierb pe foc pana ce compozitia se ingroasa. Apoi racita, se include cate putin in untul spuma.

Deasupra se glaseaza cu fondant de ciocolata, de jur imprejur punandu-se o panglica de zahar ars ca sa se imbrace frumos tortul.

Se orneaza intr-o parte un nod de panglici de zahar ars, iar deasupra, intr-o parte, se face o crenguta cu o floare de lamaita din serbet alb.

Se mai poate aranja acest tort cu frisca deasupra si presarata cu curmale taiate foarte subtire - julien.

Fondantul:

Se pune la fiert zaharul cu apa si se lasa sa fiarba pana cand zaharul este foarte bine legat. Apoi se freaca cu ciocolata incalzita in cuptor si si glaseaza repede

tortul.
Pofta buna!

Alte retete de dulciuri gasiti aici:

Spuma de portocale

Tiramisu

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide

Am pregatit o prajitura finuta si umeda, inspirandu-ma de la lucia_bp de pe reteteculinare.ro. Imi pare rau ca m-am jucat...

Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa