Blatul: Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pudra, cu migdalele curatate si macinate (inclusiv cele amare), vanilia, ciocolata rasa si curm
Blatul:
Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pudra, cu migdalele curatate si macinate (inclusiv cele amare), vanilia, ciocolata rasa si curmalele taiate foarte subtire. Din aceasta compozitie se coc trei blaturi.
Reci, blaturile se umplu cu crema.
Crema:
Galbenusurile cu zaharul, laptele si ciocolata rasa se fierb pe foc pana ce compozitia se ingroasa. Apoi racita, se include cate putin in untul spuma.
Deasupra se glaseaza cu fondant de ciocolata, de jur imprejur punandu-se o panglica de zahar ars ca sa se imbrace frumos tortul.
Se orneaza intr-o parte un nod de panglici de zahar ars, iar deasupra, intr-o parte, se face o crenguta cu o floare de lamaita din serbet alb.
Se mai poate aranja acest tort cu frisca deasupra si presarata cu curmale taiate foarte subtire - julien.
Fondantul:
Se pune la fiert zaharul cu apa si se lasa sa fiarba pana cand zaharul este foarte bine legat. Apoi se freaca cu ciocolata incalzita in cuptor si si glaseaza repede
tortul.
Pofta buna!
Alte retete de dulciuri gasiti aici:
Spuma de portocale
Tiramisu
Tort cu mere si crema de zahar ars
Am pregatit o prajitura finuta si umeda, inspirandu-ma de la lucia_bp de pe reteteculinare.ro. Imi pare rau ca m-am jucat...
Desert prajitura marmorata, cu branza si stafideGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa