Tort de lamaie si bezele

Incingeti cuptorul la 180 grade C. Se separa albusurile de galbenusuri de la 4 oua. Se bate spuma albusurile, se pune apoi 2 plicuri de zahar vanilat,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 10 oua
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • sare
  • 250 gr. zahar
  • 75 gr. faina
  • 50 gr. amidon alimentar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 6 foi de gelatina
  • sucul si coaja rasa de la o lamaie
  • 800 ml frisca
  • 3 linguri fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180 grade C. Se separa albusurile de galbenusuri de la 4 oua. Se bate spuma albusurile, se pune apoi 2 plicuri de zahar vanilat, sare si 100 g zahar tos. Se amesteca si galbenusurile. Se presara faina, praful de copt si amidonul alimentar. Omogenizati. Se intinde aluatul si se aseaza intr-o forma de tort pe care o introduceti pt 30 min la cuptor. Se scoate blatul, se rastorna pe un gratar, apoi se taie in 3 pe orizontala. Se inmoaie in gelatina. Se separa restul oualelor si se bate galbenusurile cu 6 linguri de apa fierbinte si restul de zahar. Se adauga sucul si coaja rasa de lamaie. Se presara gelatina, apoi se dizolva si se amesteca cu crema. Se pune totul la rece. Se fixeaza un inel de tort in jurul blatului de la baza, se unge cu crema de lamaie, se pune al doilea blat si se unge. Se acopera, apoi se bate spuma 400 ml frisca cu albusurile si 1 plic de zahar vanilat. Se unge ultima felie de tort cu frisca. Se presara fulgi de ciocolata si migdale, apoi ornati cu felii de lamaie si bezele.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi umpluti

Un fel principal sau o cină generoasă cu ce avem prin frigider și cămară! Cu un pic de răbdare veți prepara...

Cartofi umpluti
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca