Incingeti cuptorul la 180 grade C. Se separa albusurile de galbenusuri de la 4 oua. Se bate spuma albusurile, se pune apoi 2 plicuri de zahar vanilat,
Incingeti cuptorul la 180 grade C. Se separa albusurile de galbenusuri de la 4 oua. Se bate spuma albusurile, se pune apoi 2 plicuri de zahar vanilat, sare si 100 g zahar tos. Se amesteca si galbenusurile. Se presara faina, praful de copt si amidonul alimentar. Omogenizati. Se intinde aluatul si se aseaza intr-o forma de tort pe care o introduceti pt 30 min la cuptor. Se scoate blatul, se rastorna pe un gratar, apoi se taie in 3 pe orizontala. Se inmoaie in gelatina. Se separa restul oualelor si se bate galbenusurile cu 6 linguri de apa fierbinte si restul de zahar. Se adauga sucul si coaja rasa de lamaie. Se presara gelatina, apoi se dizolva si se amesteca cu crema. Se pune totul la rece. Se fixeaza un inel de tort in jurul blatului de la baza, se unge cu crema de lamaie, se pune al doilea blat si se unge. Se acopera, apoi se bate spuma 400 ml frisca cu albusurile si 1 plic de zahar vanilat. Se unge ultima felie de tort cu frisca. Se presara fulgi de ciocolata si migdale, apoi ornati cu felii de lamaie si bezele.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii